Backpack essentials | Deze 15 items mogen niet in jouw backpack ontbreken!


Iedereen heeft wel een standaard inpaklijst met spullen die meegenomen moeten worden op reis: kleding, slippers, toiletspullen, paspoort en portemonnee met de juiste pasjes. Naast deze standaard spullen zijn er ook nog een paar items waar je misschien iets minder snel aan denkt, maar die wel enorm handig zijn. 

 

Hieronder vind je een lijstje met 15 items die niet mogen ontbreken op jouw volgende reis. Of je nou een korte trip maakt, of voor langere tijd op (wereld)reis gaat. 1. Pakzakken / Packing cubes

Pakzakken (packing cubes) helpen bij het inpakken en netjes houden van jouw backpack. Door middel van deze handige zakken kun je veel efficiënter inpakken en hoef je tijdens het uitpakken niet alles overhoop te halen. Zo kun je jouw broeken, shirts, ondergoed en sokken allemaal in een aparte zak stoppen. 
Tip: neem ook een speciale waszak mee, waar je jouw vieze was in kunt stoppen. 


2. Flightbag

Een flightbag is erg handig om jouw backpack in te stoppen tijdens een vlucht. Als je een backpack tijdens het vliegen niet vervoert in een flightbag, dan is er een (kleine) kans dat de touwtjes tussen de bagageband terecht komen en jouw backpack scheurt. Daarnaast is een flightbag, in combinatie met een slotje, ook erg handig om jouw backpack af te sluiten tijdens een busreis of in een hostel.3. Sarong

Nadat ik tijdens mijn eerste reis in Azië een sarong kocht, ging ik niet meer op reis zonder dit handige item. Je kunt deze dunne doek gebruiken op verschillende momenten: als strandlaken, als dekentje in een bus of vliegtuig met koude airco of zelfs als jurkje wanneer je even van het zwembad naar je accommodatie loopt. 
Tip: in veel landen (in Azië) kun je deze doeken voor minder dan een Euro kopen


4. Wereldstekker + stekkerdoos

Een wereldstekker zorgt ervoor dat je in elk land jouw elektronische apparaten op kunt laden. Een wereldstekker is vooral handig als je meerdere landen gaat bezoeken. Ga je maar 1 land bezoeken, dan kun je beter een reisadapter kopen. Deze zijn goedkoper en kleiner! Naast een wereldstekker of reisadapter kan het handig zijn om een kleine stekkerdoos mee te nemen. Hierdoor kun je gelijk een aantal apparaten opladen. Dit is vooral handig als je meerdere elektronische apparaten bij je hebt, zoals een laptop, go-pro, camera, e-reader en mobiele telefoon


5. (TSA) slotjes

Een slotje zorgt voor extra veiligheid. Je kunt hiermee jouw flightbag afsluiten als je met het vliegtuig of openbaar vervoer reist, maar ook als je jouw backpack met spullen achterlaat in een hostel. Daarnaast hebben veel hostels kluisjes die je kunt gebruiken als je zelf een slotje bij je hebt. Ga je naar, of reis je via, de Verenigde Staten, neem dan een TSA-slotje! Dit is verplicht en zo voorkom je dat jouw slot geforceerd wordt door de douane. 
Let op: neem een cijferslot in plaats van een slot met sleutel. Scheelt een hoop moeite als je per ongeluk de sleutel kwijtraakt. 


6. Hammamdoek

Een hammamdoek is een goede vervanger voor een zware (bad)handdoek. Een hammamdoek neemt goed vocht op, droogt snel én neemt ook nog eens erg weinig ruimte in beslag. De doek kan gebruikt worden als baddoek of strandlaken. Als je deze doek combineert met een kleine sneldrogende handdoek, is het niet meer nodig om een grote handdoek of badlaken mee te slepen in jouw backpack. 


7. Powerbank

Een powerbank zorgt ervoor dat je altijd een stopcontact in de buurt hebt om jouw mobiel of andere elektronische apparaten op te laten. Vooral tijdens een lange trein- of busrit, een jungletocht of scootertrip kan een powerbank handig zijn. Ook als je bijvoorbeeld in een hutje slaapt zonder elektriciteit. 
Tip: stop de powerbank ik jouw handbagage in plaats van ruimbagage 


9. Reisspelletjes

Er komt altijd wel een moment op reis waarop je denkt: had ik nou maar een leuk spelletje bij me. Of je nou tijd moet overbruggen op het vliegveld, een lange treinreis hebt, of een avond doorbrengt in je hostel. Spelletjes zijn altijd een goed idee! Daarnaast zijn spelletjes ook nog eens een goede manier om mensen te ontmoeten als je alleen op reis bent.  10. EHBO Setje

Een EHBO kit is iets wat veel vergeten wordt, maar zeker de moeite waard is om mee te nemen. Je kunt zelf een aantal producten bij elkaar zoeken, of een standaard EHBO kit kopen. Deze standaard kit kun je vervolgens zelf aanvullen met medicijnen. Zelf neem ik altijd de volgende medicijnen mee:  Norrit, paracetamol, Primatour (tegen reisziekte), noodkuur malariapillen (afhankelijk van het land), Zovirax (koortslip) en anticonceptie. 


11. Drybag

Ga je tijdens jouw reis veel wateractiviteiten doen zoals kajakken, zeilen, varen of raften, vergeet dan niet om een drybag mee te nemen. Je kunt hiermee je waardevolle spullen zoals mobiel en paspoort droog houden. Een grote drybag kan ook erg handig zijn voor jouw elektronische apparaten. Je wilt niet dat jouw camera nat wordt tijdens een fikse tropische regenbui. 12. Waskit: waslijn, gootsteenstop en waspoeder

In tropische landen wordt kleding erg snel vies. Of het nou de hoge luchtvochtigheid is waardoor je heel erg snel zweet, of het feit dat je continue buiten bent. Je kunt je kleding voor een paar Euro laten wassen, maar soms is het handige en sneller om zelf even iets uit te wassen. Wat heb je hiervoor nodig? Een tube wasmiddel (budgettip: stop zelf wat vloeibaar wasmiddel in een reisflesje), een universele gootsteenstop (niet in alle accommodaties aanwezig) en een reis waslijn om de was aan op te hangen. 


12. Oordopjes + slaapmasker

Deze twee simpele items zorgen ervoor dat jij beter slaapt in het vliegtuig, bus, (nacht)trein of een luidruchtig hostel. Slaap je in een dorm, dan is er altijd wel iemand die snurkt of die midden in de nacht ineens het licht aan zet. Zelfs als je in een privékamer slaapt kun je last hebben van overlast: denk aan verkeer, luidruchtige feestjes of kamers die niet geluiddicht zijn. 


13. Sneldrogende handdoek

Ga alsjeblieft niet slepen met grote en zware handdoeken! Een hoop hostels hebben zelf handdoeken die je krijgt/kunt huren. Maar nog makkelijke is om zelf een sneldrogende handdoek te kopen. Deze handdoek, in combinatie met een hammamdoek, zorgen ervoor dat je jezelf altijd af kunt drogen én geen natte handdoeken mee hoeft te slepen. 14. Een (linnen) boodschappentasje

In veel Aziatische en Zuid/midden Amerikaanse landen krijg je overal een plastic tasje bij. Wij zorgen ervoor dat we altijd een of twee opvouwbare boodschappentasjes én een linnen tas bij ons hebben. Deze tasjes nemen amper plek in beslag en schelen héél veel plastic!


15. Nekkussen

Jaren heb ik mensen voor gek verklaard dat zij met een nekkussen rond gaan slepen. Maar het kostte mijn één reis met nekkussen en ik was verkocht. Zeker als je veel met het OV (trein, bus en mini van) reist, helpt een nekkussen zeker om beter te slapen! Daarnaast kun je hem makkelijk aan de buitenkant van je backpack vastmaken, waardoor het geen ruimte inneemt binnen in je backpack.


The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl