De leukste hostels, hotels en guesthouses in Nicaragua


Nicaragua is een authentieke en relatief goedkope bestemming in Midden-Amerika. Daarnaast is het een ideale bestemming voor mensen die er niet van houden om lange afstanden te reizen.  Je vindt hier indrukwekkende jungle, prachtige stranden, koloniale steden en machtige vulkanen. Ga je binnenkort naar Nicaragua en ben je op zoek naar de leuke, sociale en betaalbare hostels, of bijzondere accommodaties voor stelletjes.
Bijgewerkt op 15-01-2022.
Kies dan hieronder jouw volgende bestemming!


Granada

Hosteltip: Hostel De Boca en Boca

Gezellig sociaal hostel waar je makkelijke andere reizigers ontmoet. Het hostel heeft een tuin waar je ('s avonds) heerlijk kunt relaxen en een drankje doen aan de bar. Daarnaast is het personeel erg behulpzaam, en worden er verschillende tours, en uitstapjes aangeboden.
Beoordeling: 9 (498 recensies)

Hosteltip: Oasis Hostel

Houd je wel van een feestje of wil je graag andere reizigers ontmoeten? Dan is Oasis Hostel erg geschikt! Je hebt hier fijne gemeenschappelijke ruimtes, buitenzwembad en een gedeelde keuken. Daarnaast heb je gratis drankjes tussen 18-19 en worden er veel activiteiten georganiseerd.
Beoordeling: 8,6 (495 recensies) León


Hosteltip: Poco a Poco

Het Poco a Poco hostel staat bekend om de gezelligheid en fijne sfeer. Je vindt er veel andere backpackers en het personeel is behulpzaam en vriendelijk. Verwacht geen extreme party sfeer, maar wel een erg sociaal hostel. Er is een tuin met fijn zwembad, chillruimte met hangmatten, gedeelde keuken en barbecue faciliteiten. 
Beoordeling: 8,9 (282 recensies) 

Party hostel: Bigfoot Hostel

Centraal gelegen party hostel. Daarnaast staat het hostel ook bekend om het Volcano Boarding. Let op: de faciliteiten zijn redelijk basic, en er is veel geluidsoverlast door de feestjes. Het is dus echt een hostel waar je heen gaat voor de sociale activiteiten en backpacksfeer en niet zozeer voor de faciliteiten die aangeboden worden. 
Beoordeling: 8,0 (561 recensies) Ometepe

Hosteltip: El Pital

Kleine hostel op een mooie locatie (in het bos) en met een fijne sfeer. Grotendeels veroorzaakt door de super behulpzame host. Er wordt een lekker ontbijt geserveerd en daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf te koken in de gedeelde keuken. Er worden goede excursies aangeboden.
Beoordeling: 9,3 (121 recensies) 

Hostel: El Zopilote

Houd je van yoga, natuur, wandeltocheten en ontspannen? Bezoek dan dit fijne hostel (Permacultuur Boerderij)  in de jungle. Er worden dagelijks yogalessen georganiseerd en daarnaast heeft het hostel ook een restaurant waar vers en goedkoop eten geserveerd wordt. Naast yoga heb je ook veel andere excursies en uitstapjes.
Beoordeling: 7,4 (195 recensies)San Juan del Sur

Hosteltip: Hola Ola Hostel

Op zoek een feesthostel waar je overdag kunt genieten van zon, zee, stand, en eventueel een golf kunt meepakken op het surfboard? Dan is dit jouw hostel! Dit surfhostel ligt dichtbij het strand en heeft goede faciliteiten zoals een zwembaden en restaurant. Er worden ook activiteiten aangeboden. Let op: hostel ligt iets uit het centrum. 
Beoordeling: 8,9 (1.144 recensies) 

Hosteltip: Casa Oro Eco Hostel

Chill hostel dichtbij het strand én het centrum. Het hostel heeft een eigen café/restaurant inclusief ruime eetgelegenheid. Ga je liever ergens anders eten, dan ben je binnen een paar minuten bij verschillende andere restaurants.  Het hostel biedt ook fijne faciliteiten zoals: tuin met hangmatten , pendeldienst, excursies.
Beoordeling: 7,9 (238 recensies)The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl