Hostels en andere accommodaties in Cusco

Het hooggelegen Cusco is voor veel reizigers een uitvalsbasis voor (een van de wandeltochten naar) de Machu Picchu. De stad zelf heeft echter ook veel te bieden zoals het historisch centrum, meerdere kathedralen, Plaza de Armas, het shopgebied San Blas, het viewpoint bij San Christobal en de San Pedro Markt. Ga je binnenkort naar Cusco? Hieronder vind je een lijst met hostels, hotels en guesthouses. Deze accommodaties worden aanbevolen door Nederlandse backpackers die Cusco en Peru bezocht hebben. 

Laats bijgewerkt op 18-10-2022


1. Kokopelli hostel

Beschrijving: Centraal gelegen hostel waar je makkelijk andere reizigers ontmoet. Er worden veel activiteiten georganiseerd en het hostel heeft een eigen bar. Fijne dorms met veel privacy door de gordijntjes. 
Beoordeling:
 Hostelworld 9,4 (2.436 recensies)2. Wild rover

Beschrijving: Party hostel met veel activiteiten, gemeenschappelijke ruimtes en een binnentuin. Gelegen op ongeveer 800 meter van het centrale plein (let op: op een heuvel). In het weekend kun je hier genieten van leuke feestjes in de bar. 
Beoordeling:
 Hostelworld 9,3 (2.990 recensies)3. Pariwana Hostel

Beschrijving: Hostel met een goede centrale locatie. Personeel is erg behulpzaam en er is een grote gemeenschappelijke ruimte. 
Beoordeling:
 Hostelworld 8,7 (6.449 recensies)4. Intro Hostel

Beschrijving: Centraal hostel in een sfeervol oud pand. Er is een fijne buitenruimte, maar helaas ontbreekt het aan een gemeenschappelijke binnenruimte (wat in sommige periodes wel handig kan zijn gezien het weer in Cusco). De kamers zijn ruim en er wordt een lekker ontbijt geserveerd.
Beoordeling:
 Hostelworld 9,0 (2.139 recensies)5. Selina

Beschrijving: Zoals je gewend bent van Selina hostels, is ook dit hostel erg modern en sfeervol ingericht. De locatie is erg ideaal, het hostel ligt namelijk midden in het centrum. In het restaurant wordt lekker eten geserveerd en er zijn meerdere plekken waar je heerlijk kunt ontspannen.
Beoordeling:
 Booking.com (554 recensies)The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl