Accommodaties in Ometepe

Midden in het Nicaraguameer ligt het eiland: Isla Ometepe. Dit eiland wordt gevormd door twee vulkanen en deze vulkanen zijn dan voor velen ook een reden om het eiland te bezoeken. Je vindt hier veel wandeltochten, en je kunt natuurlijk de vulkanen beklimmen. Ga je binnenkort naar Ometepe? Op deze pagina vind je een lijstje met aanbevolen hostels, hotels en guesthouses. Deze aanbevelingen zijn gedaan door Nederlandse backpackers die Ometepe bezocht hebben. 

Laatste update op 15-01-2023


1. El Pital

Kleine hostel op een mooie locatie (in het bos) en met een fijne sfeer. Grotendeels veroorzaakt door de super behulpzame host. Er wordt een lekker ontbijt geserveerd en daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf te koken in de gedeelde keuken. Er worden goede excursies aangeboden.
Beoordeling: 9,3 (121 recensies) 2. El Zopilote

Houd je van yoga, natuur, wandeltocheten en ontspannen? Bezoek dan dit fijne hostel (Permacultuur Boerderij)  in de jungle. Er worden dagelijks yogalessen georganiseerd en daarnaast heeft het hostel ook een restaurant waar vers en goedkoop eten geserveerd wordt. Naast yoga heb je ook veel andere excursies en uitstapjes.
Beoordeling: 7,4 (195 recensies)3. La Urraca Loca Hostel

Klein hostel, gelegen in de natuur, met een fijn tuin en terras met uitzicht op de vulkaan. Het hostel heeft een restaurant, bar, maar ook een gedeelde keuken. In het hostel kun je fietsen of scooters huren waarmee je het eiland kunt verkennen. Wil je graag een vulkaan beklimmen? Dan biedt het hostel verschillende excursies aan. Personeel is vriendelijk en erg behulpzaam.
Beoordeling: 9,4 (258 recensies)4. Hostel life is good

Chill hostel waar je lekker tot rust kunt komen. Verwacht geen parthostel of extreem sociaal hostel, maar wel een plek waar je kunt genieten van de natuur en omgeving. De eigenaren zijn erg vriendelijk en proberen je verblijf zo goed mogelijk te laten verlopen. Ze kunnen advies geven over je (vervolg)reis en regelen activiteiten op het eiland. Daarnaast wordt er lekker eten geserveerd.
Beoordeling: 9,2 (531 recensies)The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl