De leukste hostels, hotels en guesthouses in BoliviaCochabamba

Hosteltip: Running Chaski Hostel

Hostel met fijne tuin en gemeenschappelijke ruimtes  op een goede locatie. Er is een prima keuken om zelf te koken, en er wordt 's ochtends ook een gratis ontbijt geserveerd.  Personeel is vriendelijk en behulpzaam. 
Beoordeling: 9,4 (348 recensies)

Guesthouse: Residencial Moroni

Guesthouse met enorm behulpzame eigenaar en grote kamers. Hij geeft je allerlei tips over de stad Cochabamba, tours en vervoer. Het guesthouse is dichtbij het busstation, maar wel iets verder van het centrum (20 min lopen). 
Beoordeling: 9,3 (125 recensies) La Paz


Party hostel: Wild Rover

Houd je wel van een feestje? Kies dan voor dit sociale party hostel met eigen bar en restaurant. Ook veel toeristen die in andere hostels verblijven komen 's avonds naar de bar voor o.a. Happy Hour en de verschillende feestjes. Er worden ook activiteiten aangeboden in het hostel. 
Beoordeling: 8,5 (4.303 recensies) 

Hosteltip: Selina

Comfortabel en modern hostel met veel faciliteiten (gedeelde ruimte, gemeenschappelijke ruimtes, bar en restaurant). Voelt meer als een hostel aan, dus zeker ook geschikt voor stelletjes. Gelegen op een goede locatie, op loopafstand van het centrum en kabelbaan.
Beoordeling:  8,1 (324 recensies) Uyuni

Hosteltip: Piedra Blanca

Hostel in het centrum van Uyuni. Perfect om een nachtje te verblijven voor of na de tour over de zoutvlakte. Een fijn hostel waar een goede temperatuur is én warme douches. Dat is zeker geen overbodige luxe gezien de winterse temperaturen die je kunt hebben in Uyuni. 
Beoordeling: 8,9 (662 recensies) 

Uniek: Casa de Salt - Salt Hotel

Je kunt eigenlijk de zoutvlaktes niet verlaten zonder één nacht in een zouthotel te hebben geslapen. Soms zit dit inbegrepen in een tour, maar zo niet, dan kun je in het centrum van Uyuni ook in een zouthotel slapen. Het personeel is erg behulpzaam. 
Beoordeling: 9,2 (712 recensies)


Sucre

Partyhostel: Kulturberlin

Op zoek naar een hostel waar je makkelijk mensen ontmoet en waar je ook goed uit kunt gaan? Dit hostel heeft zijn eigen nachtclub, waar voldoende feestjes gehouden worden. Let op: dit zorgt ook voor de bijbehorende geluidsoverlast. Er is een restaurant, gemeenschappelijke ruimtes en er wordt een ontbijtbuffet geserveerd. 
Beoordeling: 7,9 (1.325 recensies) 

Hosteltip: Villa Oropeza

Heerlijk ruim hostel met zowel slaapzalen als privékamers. Het hostel heeft twee grote keukens en een grote tuin. Hier kun je lekker relaxen in een hangmat of een potje tafeltennis spelen. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en kan tips geven over tours, vervoer etc. Het hostel is centraal gelegen, op loopafstand van het centrale plein.
Beoordeling: 9,5 (539 recensies)
The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl