De leukste reisspelletjes voor twee personen (of meer) | tips voor in je backpack


Er komt altijd wel een moment op reis waarop je denkt: had ik nou maar een leuk spelletje bij me. Of je nou tijd moet overbruggen op het vliegveld, een lange treinreis hebt, of een avond doorbrengt in je hostel. Spelletjes zijn altijd een goed idee! Daarnaast zijn spelletjes ook nog eens een goede manier om mensen te ontmoeten als je alleen op reis bent. 

Niet alle spellen zijn geschikt om mee te nemen op reis. Zo zou je misschien wel graag Kolonisten van Catan of Risk spelen, maar dat betekent ook dat je een extra koffer of tas mee kunt slepen. Hieronder vind je de leukste reisspelletjes die geschikt zijn voor twee of meer personen én qua formaat perfect in jouw backpack of koffer passen. 


1. Uno

Speel als eerste je kaarten weg en zorg dat je aan het einde van alle rondes met het minste aantal strafpunten overblijft. Uno is en blijft een klassieker voor op reis. Dit kaartspel lijkt op pesten, maar door de speciale kaarten zit er meer actie  en snelheid in. 
| 2 tot 10 spelers |

Klik hier om Uno te kopen!

2. Splendor

Splendor is een tactisch handelsspel waarbij je door middel van fiches edelstenen koopt. Deze edelstenen in verschillende kleuren kun je vervolgens weer gebruiken prestigepunten te kopen. Omdat je maar één handeling per beurt mag doen, moet je goed nadenken wat je volgende stappen gaan zijn. Voor je het weet kaapt jouw medespeler de kaart weg waarvoor jij al een aantal rondes voor spaart. 
Een erg verslavend spel! Ook leuk voor twee personen, omdat je hier echt tactisch moet nadenken en geluk een minder grote rol speelt. 
Let op: de doos zelf is redelijk groot om mee te  nemen, maar de inhoud kun je ook zeer gemakkelijk in een plastic zakje meenemen. 
| 2 tot 4 spelers | 

Klik hier om Splendor te kopen

3. Exploding Kittens

Houd je van katten én tactische spelletjes? Dan is dit iets voor jou! Dit spel is een soort Russisch roulette, maar dan met kittens die exploderen (geen echte kittens natuurlijk ;)). Alleen al voor de prachtige geïllustreerde kaarten zou je dit spel moeten aanschaffen. Tijdens het spel trek je kaarten van een stapel tot je een van de gevreesde exploding kittens trekt, maar om dit tegen te gaan kun je jezelf door middel van andere kaarten verdedigen, tegenspelers aanvallen of een beurt overslaan. 
| 2 tot 5 spelers | 

Klik hier om Exploding Kittens te kopen!


4. Beverbende

Een goed geheugen en een sterke tactiek zijn nodig bij dit leuke kaartspel. Iedereen heeft vier kaarten met cijfers of speciale krachten voor zich liggen. Door het trekken van kaarten en acties van speciale kaarten zorg je er voor dat je uiteindelijk zo min mogelijk punten voor je hebt liggen. Maar let op: iedereen kan op elk moment van het spel bepalen dat het de laatste ronde is. Na zeven rondes is het tijd voor de eindscore: heb jij het minste aantal punten?!
| 2 tot 6 spelers |

Klik hier om Beverbende te kopen!

5. Qwixx

Qwixx is een soort combinatie tussen yathzee en bingo. Door middel van dobbelstenen in verschillende kleuren probeer je zoveel mogelijk vakjes op het spelformulier aan te kruisen. Het leuke is dat je niet op je beurt hoeft te wachten. Iedereen mag bij elke worp meespelen waardoor de aandacht van de spelers niet verzwakt. 
| 2 tot 5 spelers |

Klik hier om Qwixx te kopen!

6. Regenwormen

Verzamel zoveel mogelijk regenwormen door te gooien met de 8 dobbelstenen. Neem jij het risico om voor de hogere getallen te gaan, of speel je liever op safe? Maar let op: je regenwormen zijn niet veilig. Gooit een medespeler een getal waarvan jij een steen hebt, dan moet je deze gewoon weer inleveren. 
 | 2 tot 7 spelers |

Klik hier om regenwormen te kopen!

7. Jungle Speed

Voor Jungle Speed zijn drie dingen belangrijk: snelheid, concentratie en een scherpe blik. Iedere ronde draait elke speler een kaart om. Matcht jouw kaart qua figuur met de kaart van een van de andere spelers, grijp dan zo snel mogelijk naar de houten totempaal. Maar let op, sommige figuurtjes lijken erg op elkaar maar zijn niet identiek. De winnaar is de persoon die als eerste zijn/haar kaarten heeft weggespeeld.
| 2 tot 10 spelers |

Klik hier om Jungle Speed te kopen!

8. Kolonisten van Catan het kaartspel

Het bordspel is een beetje groot om mee te nemen, dus daarom heeft 999 games een variant met kaarten uitgebracht. Ook in dit spel gebruik je grondstoffen om dorpen, steden en straten te bouwen. Maar pas op, in tegenstelling tot het bordspel kunnen straten en ridders afgepakt worden door je medespelers. Weet jij genoeg overwinningspunten te halen? 
| 2 tot 4 spelers |

Klik hier om Kolonisten het kaartspel te kopen!


9. Qwirkle bordspel of kaartspel

Qwirkle lijkt enigszins op Rummikub of Trominos. Vorm series van symbolen of kleuren om de meeste punten te scoren. Lukt het jou om zoveel mogelijk series van 6 (een Qwirkle) te maken? Het bordspel heeft ook een handige reisvariant zodat het niet te veel plek inneemt in jouw bagage. 
| 2 tot 4 spelers |

Klik hier om het Qwirkle bordspel (reiseditie) te kopen!
Klik hier om het Qwirkle kaartspel te kopen!

10. Boonanza

Manipuleer je medespelers om zoveel mogelijk bonen te verzamelen. In dit spel is het de bedoeling dat je door middel van communicatie, handelen en bluffen bonen verdient en verbouwt. Deze bonen leveren geld op - en wie het meeste geld verdient wint uiteindelijk het spel. 
| 3 tot 6 spelers | 

Klik hier om Boonanza te kopen!

11. Skip-bo

Net zoals bij Uno moet je bij Skip-bo zorgen dat je jouw kaarten zo snel mogelijk kwijtraakt. Het verschil is dat je hier de kaarten in een volgorde van 1 naar 12 moet neerleggen. De Skip-bo kaart werkt als joker. Daarnaast kun je ook stapels maken om uiteindelijk sneller uit te kunnen. 
| 2 tot 7 spelers |

Klik hier om Skip-Bo te kopen!

12. SET

Bij het kaartspel Set is het belangrijk om snelheid en concentratie te hebben. Er wordt een speelveld uitgelegd met 12 kaarten. Alle kaarten zijn bedrukt met symbolen die vier eigenschappen in drie variaties hebben: kleur, hoeveelheid, vorm en de vulling. De bedoeling is om zoveel mogelijk SETS te zoeken. Een Set vind je door drie kaarten te combineren waarvan alle eigenschappen totaal gelijk of verschillend zijn. 
Leuk: Set is ook in je eentje te spelen!
| 1 tot 8 spelers |

Klik hier op Set te kopen!

13. Vlotte geesten

Heb je nog een beetje concentratie over? Speel dan het leuke spel Vlotte geesten. Ook hier let je op kleuren en vormen. Elke ronde wordt er een kaart van de stapel omgedraaid en dan moeten de spelers zo snel mogelijk het gezochte voorwerp pakken. Heb jij de meeste kaarten verzameld, dan win je het spel!
| 2 tot 8 spelers |

Klik hier om Vlotte geesten te kopen!

The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl