Hostels en andere accommodaties in Bacalar (Mexico)

Hostel tips nodig voor Bacalar? Hieronder vind je leuke en betaalbare hostels in Bacalar (Mexico). Of je nou op zoek bent naar een party hostel, een betaalbaar hostel aan het meer of een goedkoop hostel met fijne privékamers.


Bacalar is een stadje vlak bij de grens met Belize. Veel reizigers bezoeken deze plek om het bekende Laguna Bacalar - het meer met de zeven kleuren. Hoewel Bacalar zelf niet heel groot is, zijn er genoeg dingen op het meer te doen. Ga bijvoorbeeld kajakken door de mangroven of doe een tour per boot. Laatste update op 03-12-2023


1. The Yak Lake Hostel

Beschrijving: Hostel aan de Blue Lagoon met terras, bar, relaxte sfeer en leuke activiteiten en tours. Goede plek om andere backpackers te ontmoeten. Het hostel is centraal gelegen, maar toch op een redelijk rustige locatie. Daarnaast wordt er elke ochtend een prima ontbijt geserveerd. 
Beoordeling: 8,6 (1.196 recensies)2. Che Bacalar Hostel & Bar

Beschrijving: Sociaal hostel met goede faciliteiten (zwembad, bar, terras) waar ze niet vies zijn van een feestje (maar het stopt wel op tijd). Het hostel ligt op een goede locatie, dichtbij het meer en bij verschillende restaurants en bars. Er worden activiteiten georganiseerd zoals een bootparty. 

Beoordeling: 9,3 (452 recensies) 3. Mecate Hostel by Xibalba

Beschrijving: Het Mecate hostel heeft een terras, fijne tuin en goede locatie aan het plein, dichtbij het ADO busstation, maar ook dichtbij de lagune. Daarnaast kun je goed koken in de gedeelde keuken, of eten in het restaurant. Het personeel is vriendelijk en kan helpen met het plannen van activiteiten of tours.

Beoordeling: 7,7 (435 recensies) 4. Ecocamping Yaxche

Beschrijving: Ecocamping aan het meer van Bacalar. Er is een fijne tuin met chillplekken en er kunnen verschillende activiteiten gedaan worden zoals kajakken. De faciliteiten zijn redelijk basic, maar een fijne accommodatie als je houdt van natuur en kamperen. 
Beoordeling:  Booking.com 7,8 (1.278 recensies)5. Azul 36 Hotel

Beschrijving: Kleinschalig hotel op een centrale locatie, dichtbij het centrum en restaurantjes. Er is een fijn zwembad en er wordt prima ontbijt(buffet) geserveerd. De kamers zijn ruim en het personeel is vriendelijk.
Beoordeling:  Booking.com 8,6 (842 recensies)The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl