Accommodaties in Arequipa

Arequipa, gelegen op ongeveer 2300 meter boven het zeeniveau, is een koloniale stad in het zuiden van Peru. De stad wordt ook wel La Ciudad Blanca, oftewel de witte stad genoemd. Hoogtepunten in en rondom Arequipa zijn: Santa Catalina, Mirador de Yanahuara, de San Camilo Market, Kathedraal van Arequipa, Plaza de Armas, El Misti vulkaan en Colca Canyon. Ga je binnenkort naar Arequipa en ben je op zoek naar een hostel, hotel of guesthouse? Hier vind je een lijstje met aanbevolen accommodaties, bezocht door Nederlandse reizigers die in Peru geweest zijn. 
Laatste update op 18-10-2022


1. Selina

Beschrijving: Hostel met grote tuin waar genoeg plek is om te relaxen in de zon of te genieten van het zwembad. Faciliteiten zijn modern en schoon en het restaurant serveert lekker eten. Je kunt meedoen aan activiteiten zoals yoga en danslessen, of boek een van de verschillende tours die ze aanbieden.
Beoordeling: Booking.com 8,2 (769 recensies)2. Arequipa Backpackers Downtown

Beschrijving: Hostel dat voelt als thuis. Makkelijke plek om andere reizigers te ontmoeten, maar geen extreem party hostel. Er worden tours aangeboden, maar ook in het hostel hoef je jezelf niet te vermaken met o.a. een pooltafel en een pingpongtafel. Daarnaast is er een gemeenschappelijke keuken. 
Beoordeling: Hostelworld 9,3 (2.911 recensies)3. MB Hostel Arequipa

Beschrijving: Hostel in het midden van het centrum met een sociale sfeer. In de gemeenschappelijke ruimtes, en met name de rooftopbar kan nog wel eens een feestje worden gehouden. Voordeel: goedkope drankjes!
Beoordeling: Hostelworld 8,6 (1.774 recensies)4. Palla Boutique Hotel

Beschrijving: Liever geen hostel? Kies dan voor dit moderne boutique hotel. Het hotel is centraal gelegen, dichtbij Plaza Armas en heeft een heerlijke dakterras. Daarnaast is wordt alles goed schoon gehouden en is het personeel behulpzaam. 
Beoordeling: Booking.com 8,9 (560 recensies)The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl