De leukste hostels, hotels en guesthouses in PeruArequipa

Hosteltip: Selina 

Mooi hostel met grote buitenruimte. De tuin heeft een zwembad, bar en genoeg plek om te relaxen. De voorzieningen zijn modern en schoon en je kunt activiteiten doen zoals yoga en dansles. Goed ontbijt en ander eten in restaurant.
Beoordeling: 8,2 (768 recensies)

Hosteltip: Arequipa Downtown

Sociaal hostel, gelegen op een goede locatie, waar je makkelijk andere reizigers ontmoet. Huiselijk gevoel en genoeg vermaak (o.a. pingpong tabel en pooltafel) net als voldoende aanbod van tours.  Gemeenschappelijke keuken en prima ontbijt. 
Beoordeling: 9,3 (2.911 recensies) Colca Canyon


Hutjes: Llahuar Lodge [Llahuar]

Simpele kleine houten hutjes aan de rivier met als hoogtepunt: de hotsprings! Daarnaast kun je lekker genieten van het zonnetje in een van de stoeltjes in de tuin, of zoek wat vermaak in de lodge zelf. Serveren ontbijt en avondeten. 
Beoordeling: 8,0 (477 recensies) 

Homestay: Pachamama [Cabanaconde]

Homestay in het dorpje Cabanaconde, het startpunt van de wandeltocht door de Colca Canyon. Personeel is erg behulpzaam en heeft goede informatie over de wandelingen en vervoer. Daarnaast wordt er lekker eten geserveerd. 
Beoordeling:  9,0 (651 recensies) Cusco

Hosteltip: Kokopelli

Sfeervol hostel op een goede locatie (dichtbij Plaza de Armes) met fijne gemeenschappelijke ruimtes. Het hostel is sociaal, en heeft een eigen bar waar je makkelijk andere mensen ontmoet. De bedden zijn comfortabel en door de gordijntjes heb je toch veel privacy in de dorms. Bieden ook fijne privékamers aan. Wacht niet te lang met boeken, want het hostel is snel volgeboekt!
Beoordeling: 9,4 (2.436 recensies) 

Party hostel: Wild Rover

Party hostel met veel activiteiten, gemeenschappelijke ruimtes en een binnentuin. Gelegen op ongeveer 800 meter van het centrale plein (let op: op een heuvel). In het weekend kun je hier genieten van leuke feestjes in de bar. Moet je vroeg op? Ook geen probleem want de bar is gescheiden van de kamers om geluidsoverlast te verminderen. 
Beoordeling: 8,9 (2.990 recensies)Huacachina / Ica

Hosteltip: Banana Hostel

Sociaal hostel waar je heerlijk kunt relaxen midden in de woestijn. Het hostel is wel iets duurder, maar daarvoor krijg je ook hele fijne en schone faciliteiten en een tuin inclusief zwembad en lekker restaurant. Daarnaast worden er verschillende tours aangeboden, van sandboarden tot wijnproeverij. 
Beoordeling: 9,6 (3.049 recensies) 

Tip voor stelletjes: Desert Night

Hostel/guesthouse met ruimte kamers en fijne faciliteiten. Je krijgt een kleine korting in het restaurant, wat ook gelijk een rooftopbar is. Wil je liever zelf koken, dan kan het ook in de keuken (let op: basic). De grootste pre is dat je gebruik mag maken van het heerlijke zwembad van de achterburen!
Beoordeling: 8,4 (928 recensies) Huaraz

Hosteltip: Caroline Lodging

Hostel heeft vriendelijk en behulpzaam personeel die je alle tips kunnen geven voor de mooiste hikes in huaraz. Goede prijs-kwaliteit verhouding en leuk dakterras.
Beoordeling: 9,0 (222 recensies) 

Hosteltip: Selina

Fijne accommodatie met mooie ingerichte kamers. Goede gemeenschappelijke ruimte en basic keuken. Tours kunnen geboekt worden via de accommodatie. 
Beoordeling: 7,5 (490 recensies) Iquitos

Hosteltip: Flying Dog Hostel

Hostel op centrale locatie. Personeel is behulpzaam, en ook de mogelijkheid om tours naar de Amazone te regelen. Goede gemeenschappelijke keuken on ontbijt. Wifi is matig. 
Beoordeling: 7,8 (164 recensies)

Voor stelletjes: Hospedaje Neydita

Gezellig guesthouse met fijne kamers en een goed uitgeruste keuken. Eigenaar is erg behulpzaam en kan verschillende tours aanbevelen voor de Amazone. Er is Wifi, maar deze is niet erg sterk. 
Beoordeling: 8,4 (858 recensies)Lake Titicaca

Hosteltip: Iguana

Chill hostel met een sociale atmosfeer, maar geen party hostel. Er worden verschillende tours aangeboden voor op en rondom het Titicaca meer. Daarnaast is het personeel erg behulpzaam en wordt er een lekker ontbijt geserveerd.
Beoordeling: 9,4 (740 recensies)

Voor stelletjes: Hotel Hacienda

Fijn en comfortabel hotel op een centrale locatie in Puno. Faciliteiten waaronder warme douche zijn erg fijn en schoon en er wordt een ontbijtbuffet geserveerd.  Vriendelijk en behulpzaam personeel.
Beoordeling: 8,5 (853 recensies)Lima

Hosteltip: Kokopelli Hostel

Mooi hostel in Barranco. De kamers zijn erg fijn en groot, en er wordt een lekker ontbijt geserveerd. Er worden veel activiteiten gehouden in het hostel, en er is een bar en restaurant. Hierdoor kan het wel gehorig. 
Beoordeling: 8,6 (633 recensies)

Hosteltip: Black Llama Hostel

Centraal hostel in de wijk Miraflores. Leuk om andere reizigers te ontmoeten, en extra geschikt als je ook wel van een feestje houdt. Heeft een rooftop bar en restaurant, maar ook ook voldoende eetgelegenheden in de buurt.
Beoordeling: 8,5 (647recensies)Mancora

Party hostel: Wild Rover

Party hostel gelegen aan het strand van Mancora.  In de tuin vind je verschillende chill plekken en een lekker zwembad. Er worden veel feestjes gehouden en het personeel is erg aardig. Wel wat verder van het centrum.
Beoordeling: 7,8 (479 recensies)

Hosteltip: Wally's House

Hostel op loopafstand van het strand. Leuk personeel en eigenaren die zorgen voor een goede sfeer en een huiselijk gevoel. Het is een goed hostel op te relaxen, en er hangt een sociale sfeer (geen party). Gedeelde keuken.
Beoordeling: 9,2 (130 recensies)Paracas

Hosteltip: Kokopelli Hostel

Hostel met fijn zwembad, gelegen aan het strand. Personeel is vriendelijk en er worden goede tours aangeboden. De faciliteiten zijn goede en bedden comfortabel. Vooral in het weekend worden er leuke dingen georganiseerd er is een bar.
Beoordeling: 8,4 (1.060 recensies)

Voor stelletjes: Paracas Backpackers House

Ruim opgezet hostel op een centrale locatie. Er is een gedeelde keuken waar je zelf kan koken en verschillende plekken, zoals het dakterras, om te zitten. Ook fijne privékamers. Bieden tours aan en kunnen tips geven over vervoer. 
Beoordeling: 8,4 (960 recensies)The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl