Hostels en andere accommodaties in Huacachina

Het is ondertussen wel duidelijk dat Peru erg veelzijdig is. Op het ene moment sta je tussen de besneeuwde bergtoppen, en vervolgens bevind je jezelf midden in een oase in de woestijn. Huacachina, en het nabijgelegen Ica, zijn een goede plek voor adrenaline junkies. Je kunt hier o.a. sandboarden en buggy- & quad rijden. Het is ook een goede plek om even tot rust te komen van alle hikes, en te genieten aan het zwembad. Hieronder vind je een lijst met hostels, hotels en guesthouses. Deze accommodaties worden aanbevolen door Nederlandse backpackers die Huacachina en Peru bezocht hebben. 

Laats bijgewerkt op 18-10-2022


1. Banana Hostel

Beschrijving: Sociaal hostel waar je heerlijk kunt relaxen midden in de woestijn. Het hostel is wel wat duurder, maar daarvoor krijg je ook hele fijne en schone faciliteiten en een tuin inclusief zwembad en lekker restaurant. Daarnaast worden er verschillende tours aangeboden, van sandboarden tot wijnproeverij. 

Beoordeling: Hostelworld 8,6 (2.990 recensies)2. Desert Nights Hostel

Beschrijving: Hostel/guesthouse met ruime kamers en fijne faciliteiten. Je krijgt een kleine korting op het restaurant, wat ook gelijk een rooftopbar is. Wil je liever zelf koken, dan kan het ook in de keuken (let op: basic + geen grote supermarkt in Huacachina). De grootste pre is dat je gebruik mag maken van het heerlijke zwembad van de achterburen!
Beoordeling:
 Booking.com 8,4 (928 recensies)3. The Upcycled Hostel Huacachina

Beschrijving: Hostel iets buiten Huacachina (richting Ica), op ongeveer 10-15 minuten lopen van de oase. Het hostel heeft een fijne tuin met verschillende zitjes en zwembad en daarnaast wordt er in het restaurant lekker eten geserveerd. 
Beoordeling:
 Booking.com 8,9 (590 recensies)4. Wild Rover Huacachina

Beschrijving:  Zoals gewend van een Wild Rover hostel, is dit hostel ook weer echt gericht op feetjes. In de avond vind je hier leuke activiteiten en wordt er muziek gedraaid in de bar. Overdag kun je heerlijk relaxen aan het zwembad. 
Beoordeling:
 Booking.com 7,8 (1.381 recensies)The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl