Hostels en andere accommodaties op Koh Tao

Koh Tao, een klein eiland in de Golf van Thailand, ligt ten noorden van Koh Phangan en Koh Samui. Koh Tao staat vooral bekend als hét duikeiland van Thailand. Veel reizigers gaan hierheen om hun PADI te halen of om te snorkelen. Je vindt hier onder andere schildpadden, zwartpunthaaien, regenboogvissen en als je geluk hebt ook whale sharks. Naast de prachtige onderwaterwereld heeft Koh Tao nog meer te bieden: huur een scooter en verken de prachtige baaien van het eiland, maak een uitstapje naar Koh Nang Yuan, bekijk Koh Tao vanaf bovenaf bij Mango viewpoint of drink een drankje bij Sairee beach.Hostel tips nodig voor een verblijf op Koh Tao? Hier vind je leuke, goedkope en sociale hostels, guesthouses en andere accommodaties. Of je nou op zoek bent naar een party hostel aan het strand of een guesthouse met privékamers en een zwembad. Laatste update op 23-11-2022.


1. Taco Shack Hostel

Beschrijving: Hostel op centrale locatie (Sairee Beach), dichtbij het strand, restaurants en het nachtleven. Het is een goed hostel voor soloreizigers want het is makkelijk om andere mensen te ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes of rooftop. Er wordt prima eten geserveerd en het hostel heeft ook een eigen duikschool. 

Beoordeling: 8,9 (1.523 recensies) 2. The Dearly Hostel

Beschrijving: Sociaal hostel waar je makkelijk andere reizigers ontmoet en waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd. Er is een fijn zwembad en er wordt een prima ontbijt geserveerd. Qua locatie is het hostel iets uit het centrum. Het hostel heeft ook een duikschool waar je duiklessen kunt volgen en je PADI kunt halen. 

Beoordeling: 9,2 (269 recensies) 3. Blue Tao Beach Hostel

Beschrijving: Fijn hotel op een centrale locatie en direct aan het strand. Leuke "netten" op het balkon waar je kunt liggen als een soort hangmat. Staff is erg behulpzaam en kunnen van alles regelen voor een goed verblijf. 

Beoordeling: 8,7 (208 recensies) 4. Summer Hostel Koh Tao

Beschrijving: Gezellig hostel waar je makkelijk andere (solo)reizigers ontmoet, maar waar geen extreme partysfeer hangt. De eigenaren laten het voelen als een "thuis ver weg van huis" en zorgen voor goede sfeer, daarnaast zijn ze ook erg behulpzaam en kunnen je goede tours aanbevelen. Er is een kleine keuken waar je zelf wat ontbijt kunt klaarmaken. 

Beoordeling: 9,4 (1.148 recensies) 5. Savage Hostel Koh Tao

Beschrijving: Centraal gelegen hostel (Sairee beach) met zowel dorms als privékamers. Het hostel heeft een zwembad op een dak en een bar met uitzicht over de oceaan. Het voelt aan als een redelijk luxe hostel en de kamers zijn comfortabel en hebben veel privacy. 

Beoordeling: 9,1 (299 recensies) The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl