Hostels en andere accommodaties in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is voor veel reizigers het begin- en/of eindpunt van hun reis door Brazilië. De stad staat vooral bekend om de drukbezochte stranden (bijv. Copacabana) en het Braziliaans Carnaval. Naast prachtige berglandschappen en mooie stranden, heb je ook een tropisch regenwoud in de buurt. Het beste uitzicht van de stad vind je op de bekendste berg van Rio de Janeiro: de Suikerbroodberg.  Je kunt hier een kabelbaan nemen waarmee je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Hoewel Rio de Janeiro een erg mooie stad is, met veel bezienswaardigheden, is het niet overal even veilig. Zo heeft de stad veel sloppenwijken en is er ook veel criminaliteit. Dit maakt het des te belangrijker om een goed hostel, in een veilige wijk te hebben. Hieronder vind je een lijstje met hostel in Rio de Janeiro. Deze hostels worden aanbevolen door Nederlandse reizigers die Rio de Janeiro bezocht hebben. 
Laatste update op 30-10-2022


1. Discovery Hostel

Beschrijving: Huiselijk en sociaal hostel in de wijk Gloria waar je makkelijk andere (solo)reizigers ontmoet. Het hostel is redelijk dicht bij het uitgaansgebied (Lapa). Staf en vrijwilligers zijn erg vriendelijk en proberen ook een feestsfeer te maken. 
Wijk: Gloria
Beoordeling: Booking.com 9,3 (1.586 recensies)2. Ipanema Beach Hostel

Beschrijving: Party Hostel in de wijk Ipanema, op 2 minuten loopafstand van het strand. Plek waar je makkelijk andere reizigers ontmoet. Comfortabele kamers, beneden is een bar met veel feestjes en elke avond tussen 20:00-20:30 worden er gratis Caiparinha's.
Wijk: Ipanema 
Beoordeling: Booking.com 8,2 (1.041 recensies)3. Books hostel

Beschrijving: Party hostel vlak bij het levendige uitgaansgebied (Lapa). Niet geschikt voor mensen die van nachtrust houden. Personeel is erg vriendelijk en zorgt voor een goede (feest)sfeer. 
Wijk: Santa Teresa
Beoordeling: Hostelworld 9,2 (2.320 recensies)4. Por el Mundo Hostel

Beschrijving: Hostel in het centrum van Rio. Hangt een sociale sfeer en is makkelijk om andere mensen te ontmoeten. Geen party hostel, maar er zijn wel veel mensen die naar het uitgaansgebied gaan. Heeft een goede gemeenschappelijke ruimte en gedeelde keuken.
Wijk: Centro
Beoordeling: Booking.com 8,6 (663 recensies)5. Ipenema Beach House

Beschrijving: Hostel dichtbij Ipanema Beach. Heeft een buitenzwembad, bar en tuin. Er hangt een goede sfeer in het hostel en personeel is erg behulpzaam. 
Wijk: Ipanema
Beoordeling: Booking.com 8,2 (1.552 recensies)The Sharing Backpacker is in het leven geroepen om alle nuttige informatie van mede backpackers m.b.t. accommodaties, tours, en spullen te bundelen. 

The Sharing Backpacker, E-mail: info@thesharingbackpacker.nl